Haberler

MR-PET Sempozyumu Düzenlendi

Türk Manyetik Rezonans Derneği, Türkiye Radyoloji Derneği ve  Atatürk Üniversitesi tarafından 9.ocak.2016 tarihinde Erzurum’da MR-PET (Manyetik Rezonans-Pozitron Emisyon Tomografisi) Sempozyumu düzenlendi.

Palandöken Dağı’nda bir otelde, Siemens firmasının sponsorluğunda Türkiye`de ilk kez düzenlenen ve açılış konuşmalarını Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp fakültesi Radyoloji AD Başkanı Prof.Dr.Akın Levent, Türk Manyetik Rezonans Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhteşem Ağıldere, Türk Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Tamer Kaya, , Kamu Hastanesi Kurum Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakkı Yeşilyurt, ve , Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın yaptığı MR-PET Sempozyumu`na, çeşitli üniversitelerden radyoloji uzmanları yanında değişik disiplenlerden toplam 120 kişi katılmıştır.
 
Yüksek çözünürlüklü MR cihazına yine yüksek çözünürlüklü PET detektörlerinin yerleştirilmesiyle hastanın aynı anda MR ve PET görüntüleri elde edilecek ve hastaların aldığı radyasyon miktarı dörtte bir oranında azaltacak bu yeni hibrid sistem alanında deneyim sahibi 5 ulusal ve 1 uluslararsı bilim adamı tarafından ayrıntılı olarak değişik yönleri ile anlatıldı ve tüm katılımcılar ile birlikte tartışıldı. MR-PET cihazı ve kullanımı hakkında bilgiler verildi. MR-PET cihazı ile sadece kanser hastalarına değil, nörolojik ve kalp hastalıklarında da teşhis ve tedavi planlamasıyla hastalara büyük yarar sağlanacağı bildirildi.